Návrh koupelny v roubence v rukou bytového designéra

Návrh koupelny v roubence v rukou bytového designéra

Redakce | Pondělí, 24. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Každý prostor v rodinném domě má pro jeho obyvatele různý význam: někdo si rád poleží v posteli a jeho nejmilejším pokojem se stane ložnice, druhý dává přednost čtenářskému koutu v obýváku a jiný zase nejraději relaxuje ve vaně. Patříte-li do poslední skupiny, určitě nebudete chtít, aby se vaše koupelna stala pomyslnou Popelkou. Doporučujeme vám pak svěřit její návrh do rukou odborníka – designéra, tak jako to udělali majitelé roubenky, do jejíž koupelny vás zve autorka návrhu.

Moje „roubenková“ premiéra začala setkáním s velmi příjemnou paní domácí, která mě oslovila s prosbou o návrh koupelny. Při šálku kávy jsme probraly její očekávání a potřeby mladé rodiny, kterou naplňuje okolní příroda a život v souladu s ní. Už při první návštěvě na mne dýchla nenapodobitelná vůně dřeva, jehličí, lesa… nádherné beskydské přírody.

Jádro nově postavené roubenky je zděné z pórobetonových bloků a vytváří mimo jiné prostor necelých 10 m2 pro koupelnu s příjemným, skoro čtvercovým půdorysem, masivním dřevěným stropem a okny do malebné přírody. Bylo mi jasné, že je třeba tu krásu za okny podtrhnout, lehce doplnit příjemnými tóny barev.

Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence před rekonstrukcí

 

Lesy, hory a divoká příroda mě obklopují od malička. Tam hledám inspiraci, čerpám energii pro práci, pro život. A právě při toulkách lesem mě napadlo použít kmeny stromů jako dominantní prvky koupelny. Věděla jsem, že se tam musí objevit! Budou podtrhávat masivní strop a zdůrazní „přírodno“.

Díky nadšenému majiteli místní pily se povedlo převést vizi do reality. V opracovaných masivních kmenech jsou schovány nevzhledné trubky a na jejich ploše sedí bílá kruhová umyvadla doplněná podomítkovými bateriemi. Vždy, když se vracím na onen šálek kávy, do stále rozrůstající se rodiny, ráda si odskočím do koupelny. I po letech je celý prostor velmi příjemný a hlavně praktický.

Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence

 

Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence

 

Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence

 

Dřevostavby.cz Návrh koupelny v roubenceDřevostavby.cz Návrh koupelny v roubence

 
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop